ЮСК увеличава капацитета на базата си с 30%

 ЮСК увеличава капацитета на базата си с 30%

Само 7 месеца след първата копка, приключиха строителните дейности по разширението на Дистрибуционен Център Божурище ЮСК (JYSK). Логистична зона 4 влезе официално в експлоатация тази седмица и вече работи с пълния си капацитет. С новата зона най-модерната логистична база в България увеличава капацитета си с 30%, а площта си с 14 170 кв. м и 33 нови рампи.
По този начин Дистрибуционният Център Божурище ще бъде с обща площ 106 000 кв. м, капацитет от 148 товарни рампи и 122 416 палетоместа. Инвестицията в новото разширение е на стойност 12 милиона евро. Новата складова част ще се използва за съхранение, пакетиране, подготовка и експедиция на стокови пратки от продуктовата гама на ЮСК.
Към момента компанията има открити 47 магазина у нас, включително и онлайн магазина на веригата. Най-новият обект бе отворен в Кърджали на 25 август 2022 година. Продължава и модернизирането на всички обекти на компанията, изградени преди 2018 година.
До края на финансовата година ЮСК планира да открие още поне 5 нови магазина, както и да модернизира поне още 7 от обектите, открити преди 2018 година. Фирмата планира и да увеличи онлайн поръчките, за което със сигурност ще спомогне по-големият капацитет на ДЦБ.
„Щастливи сме, че въпреки предизвикателните времена, в които живеем, успяхме да завършим в срок проекта по разширяването на ДЦБ JYSK и можем да стартираме експлоатацията на Логистина зона 4 още в началото на месец ноември. С новия по-голям капацитет на Дистрибуционния си център в България, JYSK ще може да обслужва още по-качествено всички над 302 магазина на веригата в региона, както и да сме подготвени за стъпването на компанията на турския пазар, планирано за първото тримесечие на следващата година.“, каза по повод новата зона Венцислав Чавдаров, логистичен мениджър Балкани, JYSK ДЦБ.

Велин Манов

Подобни публикации