ЮСК ще инвестира 12 милиона евро

 ЮСК ще инвестира 12 милиона евро

ЮСК (JYSK) обяви започването на разширението на Дистрибуционен Център Божурище.
Новата Логистична зона 4 е с площ 14 170 кв. м и включва 33 нови претоварни рампи за товаро-разтоварни дейности. По този начин Дистрибуционният център ще има обща площ от 106 000 кв. м и капацитет от 148 рампи и 122 416 палетоместа. Инвестицията е на стойност 12 милиона евро. Очаква се строителните дейности да приключат в края на тази година, когато Центърът ще започне да работи с пълния си капацитет. Новата складова част ще се използва за съхранение, пакетиране, подготовка и експедиция на стокови пратки от продуктовата гама на ЮСК. Логистична зона 4 ще отвори и нови работни места. Новото разширение ще увеличи и капацитета на ЮСК за обслужване както в България, така и в останалите страни на Балканите, включително Турция, където предстои откриване на първи магазин през април 2023 година.
Компанията планира да открие между 7 и 10 нови магазина през 2022 година и да продължи растежа с отваряне на поне 5 нови магазина в България всяка година. Онлайн продажбите се увеличават, но физическите магазини все още са много важни. С отварянето на нови магазини и повишаването на онлайн поръчките и дейността на Дистрибуционния център в Божурище ще се увеличава, което ще доведе и до разширяването на неговия логистичен капацитет.
С общата си инвестиция от над 107 млн. евро за изграждането на Дистрибуционния Център Божурище, JYSK бе отличена и с престижната награда „Инвеститор на годината 2018“.

Велин Манов

Подобни публикации