Яна Борисова и Димитър Коцев-Шошо заедно за трети път

 Яна Борисова и Димитър Коцев-Шошо заедно за трети път

Най-новата пиеса на Яна Борисова „С гръб към залеза“ ще има премиера. Това е третият спектакъл на режисьора Димитър Коцев-Шошо и Яна Борисова и събира за първи път на една сцена Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Петър Антонов и Ива Доро.
Тя разказва две различни любовни истории през погледа на всеки един от участниците в тях. Действието ще срещне публиката с четирима герои – двама мъже и две жени, които разговарят за любовта, за разминаванията, за разделите и за красотата. Професионален готвач със собствен ресторант и телевизионно шоу (Стефан Вълдобрев); неговата асистентка, по която той е силно увлечен (Александра Сърчаджиева); световно известен пианист (Петър Антонов); писателка, която издава бестселър, описващ провалената връзка между нея и пианиста (Ива Доро). Благодарение на книгата-бестселър, съдбите на четиримата се преплитат.
„Те започват да общуват и споделят всичко, което всеки един от тях смята за истина и за свои емоционални права, на които настоява и брани. Имено това ражда нелепи, неудобни, красиви и вълнуващи ситуации и мечтания. Съдбата на всеки един от героите е уникална, странна, смешна и покъртителна. Една ужасно нежна и страшно смешна история за красивата страна на тъгата, за залезите, танцуването и готвенето като изкуство“, коментира Яна Борисова.
„С гръб към залеза“ е третият спектакъл на режисьора Димитър Коцев-Шошо и Яна Борисова, които през последните години доказаха изключителното си присъствие на театралните сцени у нас и в чужбина. След огромния успех на пиесата „На живо“ с участието на Александра Сърчаджиева, получил награда „Аскеер“ за най-добър спектакъл за 2021 година, номинация за наградите „Икар“ и „Аскеер“ за драматургичен текст и хитовата пиеса „Място, наречено Другаде“, Димитър Коцев-Шошо и Яна Борисова отново се събират, за да продължат съвместната си работа, която доказано вълнува и привлича публиката. Сценографията на спектакъла е на Елис Вели, музиката – на Милен Кукошаров.
Премиерата на „С гръб към залеза“ ще бъде на 16 ноември в театър „Сълза и смях“. Следващата дата е 3 декември.

Велин Манов

Подобни публикации