Графа с нова въздействаща песен

Дълбоко, красиво и въздействащо звучи песента на Владимир Ампов-Графа, която носи предизвикателното заглавие „Грях“. Истината е, че както пее изпълнителят и автор в нея, „няма грях в тишината“, а единствено и само виртуозно интерпретирано музикално произведение, оставящо у слушателя чувство, което не може да се опише с думи.
„Когато композирам си представям картини, светове, образи“, казва Графа и допълва: „Исках „Грях“ да е изцяло с живи инструменти. Затова отидох в голямо студио, за да запиша рояла и свирейки песента изпитах душевна наслада и удоволетворение. Направих и аранжимента за струнния оркестър с повече дълбочина и динамика в мелодичните линии. Думите са на моя баща Кирил Ампов. За мен това е един от най-прекрасните му текстове! Силата на музиката ни променя до неузнаваемост и ни прави вътрешно неземно красиви!“
Визуалната реализация на „Грях“ създава режисьорът Георги Марков. Видеоклипът е стилно издържан, красив и направен така, че музиката да е на преден план, за да изпълва сетивата с наслада от възприятието на чувствената и лирична песен, оркестрирана от Румен Бояджиев-син. В кадрите, освен Графа и струнния квартет, се появява Венци Трифонов, който записва партията за кларинет, допълваща магичното звучене.
Признание за „Грях“ моментално идва и от сръбския музикален радио и телевизионен канал Muzzik, където забелязват песента и я изтрелват в ефир, придружена с подробна статия за Графа в официалната си страница. Наскоро и друг хит на Графа – „Моменти“, заживя нов живот в Чехия, изпълнена от двама от най-популярните изпълнители там.
През последните няколко месеца Владимир Ампов изнесе концерти в десетки градове в цялата страна. През есенния сезон програмата на певеца е запълнена с клубни участия, като първи ще го гледат феновете от Велико Търново на 14 октмоври, във Варна концертът ще бъде на 4 ноември, софиянци ще имат възможността за музикална среща с Графа в клуб Carrusel на 17 ноември.

Велин Манов

Подобни публикации