Първи трейлър на „Малката русалка“

През 1989 година, една добре позната приказка оживява на големия екран в красива, изпълнена с много музика вълшебна анимационна адаптация, която пленява въображението и сърцата на милиони зрители и се превръща в мигновена класика – „Малката русалка“ на Дисни. В добавка към финансовото и културно постижени, филмът дава начало и на успешен период от цяло десетилетие, който става известен като „Дисни Ренесанс“, в който студиото се завръща към корените си и създава едни от най-големите си и обичани хитове. През май 2023 години Малката русалка ще се завърне на екран в не по-малко впечатляваща и пленителна игрална версия, която обещава незабравимо изживяване в киносалоните, бележещо нова паметна глава в историята на Дисни.
Първият тийзър трейлър на „Малката русалка“ повдига завесата към забележителния подводен свят Атлантика, загатвайки за познатите, но и много нови чудеса, които ще открием в амбициозната продукция, оглавявана от номинирания за „Оскар“ Роб Маршал, който работи с Дисни за четвърти път след успеха на „Карибски пирати: В непознати води“, „Вдън горите“ и „Мери Попинз“ се завръща. Трейлърът предлага и първата ни среща с иконичната Ариел и прекрасния ѝ глас, олицетворени от номинираната за „Грами“ актриса и певица Хали Бейли.
Малката русалка разказва за прелестната, надарена с божествен глас Ариел – най-младата дъщеря на владетеля на подводното кралство Атлантика цар Тритон. Ариел живо се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие отвъд морето – нещо, което нейният баща строго ѝ забранява. Един ден, по време на свирепа буря, Ариел спасява от корабокрушение красивия принц Ерик, в когото се влюбва дълбоко и решава да направи всичко възможно да се срещне с него на сушата. Това я отвежда в ръцете (и пипалата) на злата морска вещица Урсула, която примамва русалката с пъклена сделка. Урсула ще я трансформира в човек за три дни, в замяна на нейния чудно красив глас – единственото нещо, което принц Ерик помни от срещата им. В рамките на тези три дни Ариел трябва да накара Ерик да се влюби в нея и да ѝ даде „целувката на истинската любов“. Ако това се случи, Ариел ще остане завинаги човек, в противен случай тя завинаги ще принадлежи на Урсула като русалка.
Сценарият на Малката русалка е дело на Джейн Голдман и Дейвид Магий, по приказката на Ханс Кристиян Андерсен. Наред с Хали Бейли, като цар Тритон и вещицата Урсула участват звездите Хавиер Бардем и Мелиса Макарти. Джона Хауър-Кинг е принц Ерик, а в останалите роли озвучават Давийд Дигс като Себастиан, Джейкъб Трембли като Флаундър и Акуафина като Скатъл.
„Малката русалка“ ще влезе в киносалоните на 26 май само на 2D, 3D и IMAX 3D в дублирана и субтитрирана версия.

Велин Манов

Подобни публикации