15-и базар на книгата

 15-и базар на книгата

В 15-ото издание на пролетния базар на книгата ще вземат участие рекорден брой издатели от цялата страна, за да представят най-новите си книги от всички жанрове. Редки и за първи път издадени у нас творби ще могат да се открият сред над 15 000 заглавия на повече от 130 издателства от цялата страна,
В продължение на една седмица посетителите ще станат свидетели на богата съпътстваща културна програма с над 100 литературни събития, които ще вървят паралелно на основните сцени, на щандовете на издателите и на различни локации в столицата – премиери на нови книги, срещи с автори, преводачи и издатели, дискусии, презентации, игри за децата, състезания по грамотност, литературни четения и други.
Акцент на грандиозното събитие, посветено на грамотността, тази година ще бъде петият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Той ще им предложи самостоятелно обособена сцена с програма, целяща повишаване интереса към литературата и четенето. Предстоят много срещи с чуждестранни и български автори, творчески работилници – за илюстрации, поезия в рима, приказки и много други събития, провокативно насочени към детското любопитство.
Пролетният базар на книгата ще бъде между 30 май и 5 юни пред Националния дворец на културата.

Велин Манов

Подобни публикации