33-те стратегии за войната

 33-те стратегии за войната

„33-те стратегии за войната“ на Робърт Грийн, превърнала се в шедьовър в жанра си, се появява в ново издание. Книгата е наръчник за усвояване и развиване на стратегическия подход към изпитанията, който печели на автора си титлата „Съвременния Макиавели“.
Изданието използва примери от живота на знакови исторически личности като Наполеон, Маргарет Тачър, Ханибал и други, за да даде полезни примери за битките, с които се сблъсква всеки човек в живота си. Безмилостен в анализа си на човешкото поведение и скритата мотивация, Грийн успява да пресъздаде работещи стъпки и даде насоки, които водят до стратегически триумф във всеки аспект на воюването. Всяка част от книгата е прицелена в отделен проблем, а решенията им са облечени като последователни ходове. Независимо дали става въпрос за класическа битка или за някоя от многото нейни съвременни версии, овладяването на психологическата издръжливост и запазването на твърдо и респектиращо присъствие са от огромно значение за успеха.
Проследявайки връзките между вътрешните и външните борби на човека, книгата сравнява и противопоставя разнообразни методи, за да ги обедини около така важното усещане за спешност в настоящия момент. Войната започва още преди самото ѝ обявяване, понякога най-безкомпромисната битка е тази, която водим със самите себе си. А „Съвременният Макиавели“ подсказва, че парализирането на волята е водещо за разрушаването на способността на противника да отвърне на ударите с креативност и разум.
С размах „33-те стратегии за войната“ очертава някои от най-ценните приложими уроци за изграждането на стратегия, която е безценен спътник в своебразната борба, наречена живот.
Преводач на „33-те стратегии за войната“ е Илия Иванов. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации