4-часов театрално-танцов пърформанс

 4-часов театрално-танцов пърформанс

Какво означава да се „потопим“ в един пърформанс? Далеч от метафоричния смисъл на израза, нидерландската танцова компания United Cowboys ще потопи буквално българскаta публика в биотопa Body (R) Evolution. В рамките на 4 часа публиката ще има възможност да открие един напълно необичаен, но дълбоко приобщаващ театрален формат, който ще я отведе там, докъдето тя рядко може да стигне сама.
Жанрът биотоп представлява продължителен, обвързан с конкретно пространство театрално-танцов пърформанс, в който публиката учaства и сякаш потъва.
United Cowboys идва у нас за втори път, след гостуването им на ACT през 2019 година, за да изнесат пърформанс съвместно с български артисти. Техният неповторим творчески метод произвежда поредица от сайт-спесифик пърформанси в различни точки на света, обединени от принципа на биотопа: продължително изживяване, в което публиката може да се движи и взаимодейства с артистите, да напуска и да се връща, да съжителства с обитателите му в рамките на представлението. Всеки пърформанс-биотоп е различен, съобразен със спецификите на локалния контекст и насочен към местната публика.
Body (R) Evolution ще бъде на 8 юни в „Топлоцентрала“.

Велин Манов

Подобни публикации