40 седмици – пътят на едно дете

 40 седмици – пътят на едно дете

Ива Янева

„40 седмици – пътят на едно дете“ е документална поредица за навременното родителство. Първото по рода си онлайн риалити и ще предложи емоции, сълзи и истински истории.
Проектът проследява живота на четири бременни жени. Те са на различна възраст, с различен социален и семеен статус, но историята на всяка от тях е вълнуваща. Рене Емил (на 37 години) е приемен родител на дете с увреждане, има и собствен син, Мария Бойчева (32 г.) е инструктор по каланетика, родител на едно дете, Екатерина Атанасова (35 г.) е мениджър на отговорен пост и Ива Янева (25 г.), която тепърва се сблъсква с бременността.
Документалното риалити има за цел да вдъхнови младите семейства и двойки, които се колебаят или отлагат във времето раждането на деца, да бъде опора на всички настоящи родители, но и да подготви с полезни съвети бъдещите майки, за да посрещнат спокойни новия член на семейството.
В рамките на 40 седмици, всеки епизод ще показва с какви предизвикателства и трудности е съпътстван този най-велик момент в живота на една жена – от първия месец до самото раждане и дните непосредствено след него. Зрителите ще станат свидетели на страховете, емоционалните, психическите и физически промени, които настъпват при бъдещите майки и как те се отразяват на семействата им. Акцент в епизодите ще бъдат важните събития от всяка седмица по време на бременността, медицински прегледи и съвети от специалисти.
В ролята на техни ментори ще се изявяват популярни български майки и лица на кампанията „Направи го като Меги и Нели от „Търси се“. Сред тях са Юлияна Дончева и Мария Илиева. Със своя опит те ще напътстват четирите героини за важните събития по време на бременността,
„40 седмици – пътят на едно дете“ е от 28 септември два пъти седмично на www.btv.bg/40weeks.

Велин Манов

Подобни публикации