A1 Gaming League с награден фонд 50 000 лева

 A1 Gaming League с награден фонд 50 000 лева

Българската лига по електронни спортове A1 Gaming League започва с нов формат, повече партньори, достъп до международни състезания и награден фонд 50 000 лева.
Новият сезон в най-голямата лига по електронни спортове в страната ще започне с провеждането на първите квалификации по Counter-Strike:GO и League of Legends. Последните финали на A1 Gaming League (A1 GL) бяха гледани от над 100 000 зрители онлайн.
A1 GL допринесе за развитието на гейминг общността в България. Следващата цел е тези успехи да прескочат границите на България. Поради тази причина организаторите сключиха ексклузивен договор с една от най-големите CS:GO лиги в света Blast Premier, като шампионът от А1 GL по CS:GO ще получи правото да участва в квалификация за Източна Европа за BLAST Premier: Spring Showdown 2022 с награден фонд 170 000 щатски долара.
Сезонът в A1 GL ще стартира с квалификациите по CS:GO и League of Legends.
Срещите ще бъдат излъчвани в най-голямата стрийминг платформа за геймъри Twitch TV, а програмата ще включва коментари и анализи от ново студио, в което още една двойка коментатори в двете дисциплини ще анализира, коментира и наблюдава развитието на отборите и играчите в тях през трите месеца от основния сезон.
A1 Gaming League започва на 13 ноември.

Велин Манов

Подобни публикации