dm България с ръст на оборота от 23%

 dm България с ръст на оборота от 23%

Водещата верига за търговия с дрогерийни стоки dm България отчете ръст на оборота от 22,8% за последната финансовата година между 1.10.2021 г. и 30.9.2022 г., като оборотът от 215 млн. лв. е рекорден. В последните 12 месеца тя инвестира 8,2 млн. лв. и отвори своя магазин №100 у нас. По този показател тя е лидер по оборот в сектора на търговията с дрогерийни стоки в страната. След като през септември беше „открит“ българският онлайн магазин на dm, на 7.11.2022 компанията стартира и мобилното си приложение за пазаруване с близо 8500 стоки в 86 дрогерийни категории.
В последната една година dm България успя да развие бизнеса си и да постигне този ръст на оборота, както в резултат от разширяването на мрежата от магазини, така и благодарение на ефективния си подход, базиран на огромен избор от над 16 000 дрогерийни стоки в специализирани магазини и компетентна консултация. Както става ясно от данните, българските купувачи все по-често избират иновативните продукти, предлагани от dm, заради отличното съотношение цена-качество, особено при собствените марки на компанията, сред които alverde, dmBio, Balea, babylove, Denkmit и други.
dm България отчита и повишен интерес към асортимента от над 1500 био и устойчиви стоки – храни, козметика и битова химия. Компанията лансира и първата масова Upcycling марка козметика, изработена от остатъчни материали от други производства. Всички тези продукти са важни за хората, които се стремят към устойчив начин на живот. През изминалата година, клиентите на dm показаха високо одобрение и към ценовата стратегия „Трайно изгодно“, която гарантира, че цената на даден продукт няма да се променя поне четири месеца след датата, посочена на етикета.
Като отговорна компания, през последната финансова година dm подкрепи и важни социални каузи. Бяха дарени повече от 30 000 лв. за развитие на дейността на Фондация „Живот със Синдром на Даун“ и на SOS Детски селища.

Велин Манов

Подобни публикации