Fashion Days на „АртАкция на годината“

 Fashion Days на „АртАкция на годината“

Сандра Клинчева

Обявиха журито в подкатегория „Дизайн и мода“ на първото издание на награда „АртАкция на годината“. Заслугата за идентифициране на арбитрите е на Fashion Days, които споделят с нас отговорността за вдъхновяващите публикации в категория АвангАрт. Честта да оценяват кандидатите в областта на модата и дизайна се пада на: Мария Гальова, главен редактор на Amica, едно от емблематичните модни списания в България, Николай Пачев, дизайнер, моден критик и преподавател и Сандра Клинчева, костюмен дизайнер, стилист, преподавател и моден редактор
Една от изненадите, подготвена от организаторите и Fashion Days, е специалното събитие АвангАрт Showroom by Fashion Days – изложба на финалистите в АртАкция на годината в „Дизайн и мода“. Тя ще представи творбите на номинираните на 10 и 11 юни в галерия Vivacom Art Hall Оборище 5. Основната цел на събитието е да даде възможност за изява на млади български артисти с нетрадиционен художествен почерк, свежи идеи и новаторски стил и да запознае публиката с работата им отблизо.
Сесията за номиниране на културни проекти, арт събития и индивидуални творчески изяви е отворена до 30 май 2022. Номинираните артисти трябва да са реализирали съответните проекти и инициативи в интервала 1 април 2021 – 1 април 2022. За награда в съответната категория можете да номинирате себе си или друго лице. Желателно е номинацията да бъде придружена със стегната мотивация от 2-3 реда, линкове и/или изображения за илюстрация на събитието/културния продукт.
Краткият списък на номинираните артисти и събития ще бъде оповестен на 1 юни. Церемонията по награждаване на отличените във всяка категория е предвидена за 22 юни.

Велин Манов

Подобни публикации