Helleniq Petroleum се ребрандира на Helleniq Energy

 Helleniq Petroleum се ребрандира на Helleniq Energy

Андреас Сиамисис – изпълнителният директор на Helleniq Energy

Helleniq Petroleum, една от най-големите енергийни компании в Югоизточна Европа, представя новото си лого и корпоративна идентичност и новото си име Helleniq Energy като част от цялостното ребрандиране на своя бизнес. С него компанията отбелязва забележителната си 64-годишна история, както и амбициите си да се превърне във водеща енергийна компания. ЕКО България е част от фирмата.
Новата корпоративна идентичност на Helleniq Petroleum затвърждава завършването на първия етап от стратегическия план на групата – „Визия 2025“. Този план предвижда компанията да измести фокуса си към стабилно устойчиво развитие, бърз растеж на възобновяеми източници и зелена енергия и разширяване на нови пазари и продукти. В основата на този преход е реализацията на значими проекти за трансформация, цифровизация и модернизация на съществуващите рафинерии.
Целта на Helleniq Energy е значително да намали своя отпечатък върху околната среда, като се стреми да се справи с последиците от изменението на климата. За да постигне тази цел, Групата ще укрепи позицията си на лидер в енергийния бизнес, фокусирайки се върху темата за зелената енергия и използвайки своите ресурси, за да се бори за едно по-чисто бъдеще. Това включва големи инвестиции във възобновяеми енергийни ресурси.
От стъпването си на българския пазар през юли 2002 година като част от Hellenic Petroleum Group, ЕКО България празнува своята успешна 20 годишнина история и множество постижения. Компанията вече има верига от близо 100 бензиностанции под марката ЕКО и планира допълнително да разшири обхвата си на територията на Република България като част от стратегията си за развитие. Досега компанията е инвестирала повече от 100 милиона евро в българската икономика от 2002 г. насам и има 1100 служители, свързани с ЕКО България.
Поддържайки силна връзка с историята на компанията, разпознаваемите ивици са еволюирали във вълна от енергия, която показва и прави видим започнатия преход, докато пътеводната звезда представлява искрата на интелекта и е водещ елемент. Новата визия на елементите на логото има за цел да илюстрира към какво се стреми Helleniq Energy: енергиен преход и прогрес. Новият външен вид на марката на компанията също се характеризира с ярък и силен цветови код, с палитра, състояща се от първични и вторични цветове, палитра, която е знак на почит към дълбоките корени на Групата в Гърция. Цветът Ocean Blue, който носи силна асоциация с гръцкото необятно синьо море, е основният цвят на марката, използван в логото и следователно важен компонент на цялата марка.

Велин Манов

Подобни публикации