Investclub Kids е големият победител в ПРОМЯНАТА 2022

 Investclub Kids е големият победител в ПРОМЯНАТА 2022

Големият победител в деветото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България, е Investclub Kids.
Божидар Балевски и Емил Бенов са двамата младежи, които стоят зад инициативата, спечелила доверието на детското и възрастното жури с визионерската си кауза да обучат децата от пети до дванадесети клас във финансова грамотност. Наградата е 20 000 лева, които ще бъдат вложени в развитието на дигитална платформа за финансова грамотност за тийнейджъри.
Мисията на Investclub Kids e чрез повишаване на финансовата грамотност на едно дете, то да бъде подготвено за малките и големи финансови решения в живота си занапред. Като резултат от инициативата, деца и младежи ще могат да взимат решение дали дадена покупка е правилна за конкретен момент; да различават добра от лоша инвестиция; ще имат създадена представа как да спестяват, както и да знаят как и дали е подходящо да се вземе заем. Ще знаят, че трябва да мислят в перспектива относно своите финанси и всички тези умения ще подобрят тяхната конкурентоспособност и благополучие.
„Финансовата грамотност е една основа, която трябва да се застъпи още в училищна възраст, защото истинската промяна тръгва от младите поколения. Децата ще знаят как да инвестират, как да си пестят парите и как да мислят в перспектива относно своите финанси. Дали да взимат пари назаем и дали е удачно да го правят“, каза Емил Бенов.
Investclub Kids бе избран сред 85 кандидатури от цялата страна след седем етапа на селекция.

Велин Манов

Подобни публикации