MоzArt фестивал ще бъде на обновени сцени

 MоzArt фестивал ще бъде на обновени сцени

С амбициозна програма и на нова сцена ще се завърне музикалният фестивал MоzArt в Правец през следващата година. Той ще направи почивка през 2022 година заради предстоящия ремонт на комплекса, който в края на годната ще промени собствеността си.
Артистичният директор на фестивала проф. Борислава Танева подготвя бляскавото му завръщане на обновените сцени до езерото през 2023 година. Тя коментира: „MоzArt фестивал няма да изневери на високите стандарти, които oтстоява вече 17 години и ще продължи да среща публиката с най-доброто от света на класиката. Ще изненадаме меломаните не само с внимателно подготвена програма, но и с участието на световно признати имена от България и чужбина.“
Създаден през 2004 година MоzArt в Правец преминава от малката бутикова форма до впечатляващите издания на открито. Той заслужено се нарежда сред най-големите и авторитетни събития в културния календар на България. Посветени на творчеството на гениалния австрийски композитор Волфганг Амадеус Моцарт, фестивалните дни постепенно разширяват своята програма и среща публиката с различни жанрове на класическото изкуство. Сцените на фестивала посрещат както утвърдени професионалисти, така и млади надежди на класическата музика.

Велин Манов

Подобни публикации