PostBalkanTon пуска всички песни от албума си

 PostBalkanTon пуска всички песни от албума си

PostBalkanTon зарежда музикалното настроение до края на януари. Българската кавър суинг банда е готова да пусне всички песни от едноименния си албум, събрали вечни български хитове в суинг вариант.
След „Цвят лилав“ и „Шоколад“ PostBalkanTon (Алекс Нушев, Светослав Миланов, Иван Ценов, Нин Сю и Зария Кантарджиева) излъчва много специална, песен. Третият сингъл от албума е „Остани“ на Паша Христова. За вокалистката Зария Кантарджиева песента е най-въздействащата от осемте евър грийна в диска.„Музиката е впечатляваща, а текстът – съвършен. Макар, че това е добре позната песен, аз я преоткрих в последните години и си мисля, че наистина е важно кога и в какъв момент слушаш определена песен. Понякога трябва да имаш повече житейски опит, за да осъзнаеш скритите моменти… Особено, ако си преживял нещата, за които се говори в текста.“
Заради силните послания или може би точно заради това „Остани“ звучи повече като блус, като музика за душата, а не толкова като суинг. От коментарите в социалните мрежи и реакцията на публиката по време на участията на живо на PostBalkanTon личи, че групата има вече своите твърди фенове, като аудиторията расте всеки ден. Пир за меломаните ще е и следващия плануван ход – песента „Вярвам в теб“, която успя да върне на мода силните текстове през 90-те.
„Дори хора, които по принцип не харесват джаз или не слушат този тип музика, споделят, че песните в „PostBalkanTon” много им допадат.“, разказва Кантарджиева. Групата печели одобрението и на някои от създателите на оригиналните песни, активни в социалните мрежи. Първа своето виртуално „сърце“ оставя Ирина Флорин, след като суинг варианта на „Цвят лилав“ се появи.
Тоалетите на Зария Кантарджиева са избирани от Йоана Иванова, която живее и работи в Милано. Впечатляващо е отношението на дизайнерката към детайла и начина по който всяка една рокля подсказва темата на песента. Изпълнител и стилист успяват „да се усетят“ и да създадат фантастични визии, към всеки един от проектите.

Велин Манов

Подобни публикации