Rakia & Spirits Fest Sofia

 Rakia & Spirits Fest Sofia

Предстои Rakia & Spirits Fest Sofia – най-голямото изложение на българските производители и вносители на ракии и спиртни напитки.
Посетителите ще имат възможност да видят събрани на едно място и отворени за дегустация различни видове гроздови, плодови и анасонови ракии, както и най-популярната китайска напитка байджо, колекционерски напитки като албански ракии, швейцарска мастика, гръцки сакъз, хърватска траварица, италианска грапа и много други. Те ще могат да се запознаят с хората зад щандовете и да получат информация за напитките и новостите в производството на ракия и спиртни напитки. Осигурена е търговска зона, в която да се пазарува за предстоящите празнични дни. Ще могат да се опитат традиционни балкански мезета, подсилени с греяна ракия от барман Иван Карамазов.
През първия ден ще бъдат обявени медалистите от конкурса за „Най-добри ракии и спиртни напитки на фестивала“, организиран съвместно със Съюза на енолозите в България.
Всички алкохолни напитки, които се предлагат, са достъпни само за пълнолетни лица над 18 години.
Във връзка с епидемичната обстановка на изложението могат да присъстват само ваксинирани лица, хора, представили отрицателен тест или доказателство за преболедуване от Ковид-19.
Rakia & Spirits Fest Sofia e на 4 и 5 декември в зала 6 на НДК.

Велин Манов

Подобни публикации