„Наследникът“ вече и в книжарниците

 „Наследникът“ вече и в книжарниците

Романът „Наследникът“ е съвременна приказка за най-обикновено момиче, което спечелва принца. Миналата седмица Нетфликс излъчва филма, вдъхновен от книгата.
Лена е новото момиче в лъскава столична гимназия със стогодишна история. Последния гимназиален клас тя трябва да завърши там, защото семейството й се е преместило в Осло. Нейни съученици ще бъдат най-известните близнаци в страната – престолонаследникът, принц Карл Юхан, и сестра му, принцеса Маргрете. Доста бързо принц Карл Юхан, наричан Кале от приятелите си, и Лена започват да развиват топли чувства един към друг. Тя е очарована, но и скептична поради ред причини. Принцът на купона Кале е постоянен герой в таблоидите и клюкарските блогове, един от които е воден анонимно от самата Лена, докато не е разкрит. Тя болезнено осъзнава, че срещата с бъдещия крал може да постави и двамата в невъзможна ситуация, защото не е казала на Кале или на когото и да било за своята още по-голяма тайна, която е и причината да се премести от родния си град.
„Наследникът“ е първият роман от поредицата Royalteen – сюжетно самостоятелни книги, които ще излязат и в превод на български. Авторки са Анне Гюн Халворшен и Ранди Фюлехау, които имат самостоятелни литературни кариери, но сега се обединяват за този роман, превърнал се в хит.
Преводач на „Наследникът“ е Владимира Старирадева. Издава „Книги за всички“.

Велин Манов

Подобни публикации