Save Your Tears е глобален дигитален сингъл за 2021 година

 Save Your Tears е глобален дигитален сингъл за 2021 година

Дъ Уикенд е носителят на наградата „Глобален дигитален сингъл“ за 2021 година с песента Save Your Tears. Той е първият артист, който печели наградата в две поредни години, след успеха на Blinding Lights през 2020.
Признанието се присъжда от Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI).
След хитовете от четвъртия албум на Дъ Уикенд After Hours – Heartless, In Your Eyes и Blinding Lights, и Save Your Tears оглави класации по целия свят и с помощта и на ремиксираната си версия, включваща Ариана Гранде, се изкачи до първото място в САЩ през май 2021 г.одина. Save Your Tears получи платинен сертификат в 14 пазара на три континента.
От другите участници в класацията, Дъ Кид Ларой дебютира направо на второ място с дуета си с Джъстин Бийбър Stay. Дуа Липа с Levitating е трета. В списъка е включен и друг звезден дебютант – Оливия Родриго, която нареди двете си песни drivers license и good 4 u съответно на пета и осма позиция.
Наградата „Глобален сингъл на годината“ се присъжда на най-добре продавания сингъл във всички дигитални формати – включително стрийминг с абонамент, стрийминг, подкрепен от реклами, както и платен даунлоуд.

Велин Манов

Подобни публикации