STEAM школо под пара

 STEAM школо под пара

Над 15 училища от цялата страна ще споделят опита и успешните си педагогически практики на първия национален STEAM форум в София. В събитието „STEAM школо под пара“ ще се включат 25 преподаватели и експерти от различни институции и организации в сферата на образованието. Те ще представят своите успешни решения за утвърждаване на STEAM методите в учебния процес и проектно базираното обучение.
Програмата на форума включва конференция, на която ще се обсъждат ключови въпроси за ефективната организация, финансиране и използване на STEAM пространствата в училищата и прилагането на технологиите като начин за разширяване потенциала на всеки ученик. Специален гост на форума е водещият световен образователен експерт Гари Стейгър, който ще проведе двудневен семинар-работилница, насочен към устойчиво подобряване на учебната среда и нейната трансформация чрез съчетаване на модерни дигитални технологии и съвременни образователни теории. Курсът е подходящ за учители по всички предмети и нива на умение и всички, които се интересуват как да прилагат изследователски подход и как да работят в партньорство с колеги от други академични области, за да създадат провокиращи за децата STEAM проекти и предизвикателства.
В рамките на форума, на изложението „Докосни науката“, повече от 25 организации и компании, работещи в областта на STEAM обучението ще представят най-новите си проекти, оборудване и технологии.
Това е първото от поредица събития на „Българско школо“, свързани с прилагането на изследователския подход в обучението като фактор за по-добра професионална реализация на младите хора.
„STEAM школо под пара“ ще се проведе между 29 и 31 октомври.

Велин Манов

Подобни публикации