Tопло фест

 Tопло фест

„Tопло фест“ е фестивал за цирково изкуство, съвременен алтернативен театър, електронна, акустична и реге музика, който приобщава български и международни артисти.
Има ли нещо по-вълнуващо от магията на цирковото изкуство? Всеки, който мечтае да покаже своите умения или да получи напътствия от истински клоуни, ще може да се срещне с професионалисти и специални гости. Представлението „Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“ ще даде клоунски съвети и рецепти за деца. След него ще има циркова работилница по жонглиране. Музикалната работилница на Петър Йорданов-Бъни „Барабен кръг“ ще ни предложи да се свържем с другите с помощта на ритъма и да загърбим егото в колективно изпълнение. На музикалната сцена на фестивала ще се качат Пвел Терзийски и Александър Логозаров, за да изпълнят парчета от своя албум Settlers. Българо-английската постпънк група КАКЕ? ще зареди вечерта с алтернативно звучене. В музикалната програма ще се включи и проектът TRIGAIDA, представен от Фолктроника триото на Георги Маринов (Хорхе), Ася Пинчева и Иван Шопов. Студиото за документален театър VOX POPULI ще запознае публиката с “ЕКСПОНАТИ – изчезващи човешки видове”. Театрална инсталация на открито ще превърне зрителите в поток от посетители на музей или изложба, които влизат в контакт с всеки „експонат“, разположен в своя уникален свят от 1 кв.м.
Зрителите ще се насладят на огнено шоу с „Нов Цирк“, последван от сет на DJ YvesO, а група „Синтез“ ще направи една от своите импровизации – синтез между електронна и акустична музика.
Вторият ден ще бъде посветен на най-старото ежегодно събитие за реге музика у нас – BIG BIG Summer REGGAE и ще звучи ямайската музика,
„Tопло фест“ е на 4 и 5 септември в Южния парк със свободен вход.

Велин Манов

Подобни публикации