Tоп премиери в „Месеца на Оскарите“

 Tоп премиери в „Месеца на Оскарите“

Хоакин Финикс в кадър от филма „Жокера“

„Месец на Оскарите“ ще предложи на зрителите над 30 филма, като 6 от тях са премиерни за българския телевизионен ефир.
Маратонът с премиерите започва с наградения за „Най-добри визуални ефекти“ биографичен филм „Първият човек“, представящ живота на астронавта Нийл Армстронг (в ролята Раян Гослинг) и легендарната космическа мисия от 1969 година, която го превръща в първия човек, стъпил на Луната. Следва трилърът „Покварена вярва“ с Етън Грийн Хоук и Аманда Сайфред.
Премиерите в продължават и с криминалната комедия „Черен в клана“ с награда за „Най-добре адаптиран сценарий“, историческата сензация на 2018 година „Кралицата на Шотландия“ и биографичната драма „Случаят Ричард Джуъл“. Зрителите за първи път в ефир ще се насладят и на доминанта в номинациите за „Оскар“ за 2020 г.одина – „Жокера“. Най-новата версия на култовата история за Артър Флек с Хоакин Финикс има 11 номинации и 2 награди.
В „Месеца на Оскарите“ ще се излъчат и филмови шедьоври, вдъхновени от грацията на популярни и обичани от публиката жени. Сред завладяващите истории за смели жени в селекцията от хитови филмови заглавия са трилъра „Престиж“ със Скарлет Йохансон, романтичната драма „Великият Гетсби“, чието вдъхновение авторът на едноименния роман Скот Фитцджералд е черпил от дневниците на жена си Зелда, и биографичния „Скрити числа“, разказващ за живота на гениалната математичка Катрин Джонсън, допринесла за създаването на компютърната програма на НАСА.
Сред класиките са още „Гравитация“, „Генезис“, „Титаник“, „Последният самурай“, „Гладиатор“, „Странният случай с Бенджамин Бътън“, „Властелинът на пръстените“, „Реката на тайните“ и други.
„Месецът на Оскарите“ започва на 28 февруари и ще бъде през март в ефира на биТиВи Синема.

Велин Манов

Подобни публикации