TRIGAIDA с концерт в София

 TRIGAIDA с концерт в София

Снимка: Night Shift Productions

Една от най-актуалните български музикални формации в момента – TRIGAIDA, ще изнесе голям концерт София.
Музикантите, прочули се в телевизионното шоу „България търси талант“, ще представят за първи път на живо нови композиции. Към групата ще се присъединят и певици от НУФИ „Широка лъка“, които ще внесат допълнителен заряд в магията на традиционното хорово пеене в съвременен вариант. Зрителите ще се насладят и на специалните атмосферични визии и анимации на Electrick.Me.
TRIGAIDA ще изпълни песни от дебютния албум ELATE. Дискът смесва традиционен български фолклор със съвременна електронна музика, Той е подплатен с вдъхновения от други музикални направления, сред които джаз, уърлд мюзика и неокласика.
Групата се състои от трима разнородни музикални таланти, намерили общ език в интерпретацията на традиционна народна музика и добавящи към нея индивидуалност и модерен звук – електронния артист и продуцент Иван Шопов (програминг), мултиинструменталиста Георги Маринов-Хорхе (гайда и диджериду) и Ася Пинчева (вокали).
2022 година със сигурност ще бъде запомнена от тях. Още самото ѝ начало бе силно за тях с участието им на Експо 2020 в Дубай, където официално представиха България. След като стигнаха до престижния полуфинал на „България търси талан“ преди няколко седмици, тримата отпътуваха за фестивала в Шуша, Азърбайджан.
Концертът ще бъде на 26 май в София лайв клуб.

Велин Манов

Подобни публикации