TRIGAIDA с миниалбум

 TRIGAIDA с миниалбум

Група TRIGAIDА се завръща на софийската сцена след многобройни летни изяви из страната с нова музика и нова визия. Електронният артист и продуцент Иван Шопов (програминг), мултиинструменталистът Георги Маринов-Хорхе (гайда и диджериду) и Ася Пинчева (вокали) ще представят на живо новата си творба „Рофинка“. Миниалбумът носи името на фолклорната адаптация, която тримата изпълниха на полуфиналите на „България търси талант“ през месец май.
Триото, което успя да накара цяла България да се запали по уникалното им съчетание от традиционен български фолклор и съвременна електронна музика с участието си в популярния телевизионен риалити формат, записа миниалбум в периода от май до септември. Той се състои от 4 различни версии на песента „Рофинка“ в стиловете Дръм енд бейс, хард рок/метъл и чил аут.
В него звучат и гласовете на момичетата от хор при НУФИ „Широка лъка“ под ръководството на Ганчо Гавазов. Записът на хора е осъществен в концертната зала на училището в Широка лъка през юни месец тази година.
Представнето на албума ще бъде на 14 октомври в „Топлоцентрала“.

Велин Манов

Подобни публикации